Crystalshop Jeany in nagedachtenis mem en beppe

LEMMER – Frea de Vries start samen met haar 16-jarige dochter Melissa een crystalshop aan de Nieuwedijk 12 in Lemmer. De winkel gaat Jeany Crystals heten en is een eerbetoon aan Frea’s moeder die vroeger vele jaren een kledingwinkel in Lemmer onder de naam Jeany had. Ze stierf 7 jaar geleden op 61-jarige leeftijd. Maar de door haar verzonnen naam nemen de dames graag met trots over.

Spiritualiteit

Frea :”Spiritualiteit is al sinds ik een klein meisje was in mijn leven. Dat is ook het geval bij mijn eigen dochter. Maar ook mijn moeder was erg spiritueel. De edelstenen zijn jaren geleden op ons pad gekomen en sinds een jaar zijn we ons daar steeds meer en meer voor gaan interesseren en in verdiepen.” Melissa en Frea wilden al een aantal jaren een eigen winkel, maar Melissa was tot dan nog te jong. “En we wisten ook niet precies wat voor winkel het moest worden. Nu Melissa sinds een jaar de opleiding ondernemer retail doet en 8 maanden stage heeft gelopen bij een groot bedrijf is het tijd voor ons een eigen winkel te beginnen. Zo is ook het idee van een edelstenenwinkel ontstaan. We verkopen niet alleen edelstenen, maar ook mooie cadeautjes, sieraden, wierook, geuroliën, boeken, woonaccessoires en meer. Maar wel alles rondom het sfeertje van de edelstenen. “

Jonge ondernemers

Ondernemen of ondernemend zijn zit het tweetal in het bloed. Frea is al sinds haar 21e eigen ondernemer: ze had een eigen kledingwinkel, was zzp computerspecialist en had als laatste een eigen Nagelsalon. “De Nagelsalon heb ik na bijna 2 jaar gesloten om samen met mijn dochter deze uitdaging aan te gaan. Zij doet de BBL opleiding ondernemer retail, is sinds haar 7e al heel ondernemend en dat sluit allemaal fantastisch aan bij de winkel. Ze is vanaf dag 1 betrokken bij de winkel en we willen er samen een succes van maken.”
De opening van de winkel is op vrijdag 11 juni vanaf 13:00. Voor elke klant ligt er die dag een cadeautje klaar. Jeany Crystal is in het zomerseizoen 7 dagen per week open en is gevestigd tegenover de passage.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!