Bewoners AZC knappen gratis tuinen op, maar hebben materiaal nodig

LEMMER/BALK – Stichting Present DFM is in samenwerking met Dynhus, de Kear, AZC Balk een tuinproject gestart in Lemmer e.o. 5 Mensen zullen in dat kader gratis tuinen opknappen van mensen die daartoe zelf niet meer in staat zijn. Er is alleen 1 probleem: er is geld nodig voor materiaal en kleding. Door middel van een crowdfundingsactie wordt dat geld opgehaald. Doel is om te zorgen voor wederzijdse contacten, integratie en plezier.

Voor mensen die zelf hun tuin niet meer kunnen doen

Doordat sommige mensen niet meer in staat zijn om hun al langere tijd hun tuin niet meer te onderhouden, wordt dit voor hen een steeds groter probleem. Het Tuinteam kan dan worden ingezet. Degene met de tuin wordt geholpen, de mensen die de tuin opknappen krijgen contacten, een nuttige daginvulling en integreren.

Kleding en materialen nodig

Voor een goede en veilige uitvoering van deze werkzaamheden zijn tuingereedschappen, overalls en werkschoenen nodig. Voor minstens 5 personen zijn onder andere een overal, schoenen en klein tuingereedschap nodig. Als er extra middelen binnen komen dan wordt dat uitgebreid met jassen van zo’n € 100,- per stuk, kniebeschermers € 25,- per stuk, tuinhandschoenen € 10,- per stuk en eventueel nog klein hand tuingereedschap voor totaal € 120,-.

Alle betrokken organisaties, Dynhus, Sociaal Werk de Kear, COA (AZC Balk) en Present dragen bij en faciliteren vanuit hun eigen organisatie. Helaas hebben zij geen financieel budget voor dit project.
Via onderstaande Link kan er een donatie gedaan worden.
crowdfunding samen voor de buurt
De actie loopt nog tot 25 januari.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!