Concert koor Excelsior in Sandfirden

LEMMER/SANDFIRDEN – Afgelopen zondag trad het koor van Muziek- en zangvereniging Excelsior op in het kerkje van Sandfirden. In de kerk, gelegen tussen de Friese Meren vinden regelmatig culturele activiteiten plaats. Samen met Charivari, een koperkwintet zorgden zij gezamenlijk voor een afwisselend concert. Charivari bestaat uit vijf zeer enthousiaste muziekliefhebbers uit de omgeving van Sandfirden en het gemengde koor, opgericht in 1914, heeft 28 leden. Het koor bracht een gevarieerd repertoire van klassiek tot modern in verschillende talen onder leiding van dirigent Jan Andries Dijkstra, die alweer bijna 10 jaar aan het roer staat.

Oude dirigent neemt afscheid

Sinds vorige week heeft de Harmonie een nieuwe dirigent. Anneke Bosma-Kronemeijer uit Nieuwehorne moest helaas wegens gezondheidsproblemen afscheid nemen van Excelsior. Zij heeft aan de Harmonie sinds april 2012 enthousiast leidinggegeven. Het officiële afscheid zal in juli plaatsvinden.

De nieuwe dirigent: Jelle Visser

De nieuwe dirigent wordt Jelle Visser, afkomstig uit Opsterland. Jelle Visser, hij speelt zelf saxofoon, heeft verschillende orkesten onder zijn hoede gehad waaronder de bigbands van Burgum en Heerenveen en op dit moment de bigband Drachten. Visser verzorgt saxofoonlessen, componeert, arrangeert en is vakleerkracht muziek op diverse basisscholen. Tenslotte is hij dirigent van het Heerenveens MuziekCorps. Met de nieuwe, enthousiaste dirigent hoopt Excelsior nieuwe muzikale wegen te bewandelen.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!