Chris Semplonius fietst 300 km op een gewone herenfiets voor zijn nichtje

Chris Semplonius

LEMMER – Wie steunt oud-Lemster Chris Semplonius in zijn uitdaging, waarbij hij op donderdag 23 juni op de fiets een rondje Friesland maakt en geld inzamelt voor zijn nichtje die aan MS lijdt? De 70-jarige maakt een tocht langs de randen van de provincie van maar liefst 300 kilometer.  Wat de tocht zo bijzonder maakt is dat de oud-atleet dat niet doet op een racefiets of e-bike, maar op een gewone herenfiets!

15 tot17 uur fietsen

Naar verwachting zal hij er, afhankelijk van de weersomstandigheden, maar liefst 15 tot 17 uur over doen. Hij vertrekt ’s ochtends om 6:00 uur vanaf Holwerd. De tocht volgt zoveel mogelijk de grenzen van Friesland en voert ook langs Lemmer. Daar zal hij passeren tussen 12.00 en 13.00 uur.

Geld inzamelen voor nichtje Gryteke die aan MS lijdt

Chris fietst om geld in te zamelen voor zijn nichtje Gryteke. Zij lijdt aan een progressieve vorm van MS. Om de ziekte een halt toe te roepen en blijvende invaliditeit proberen te voorkomen, moet ze een stamceltransplantatie ondergaan in Mexico. Een dure ingreep van € 60.000. Een bedrag wat ze niet heeft en wat ook niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u op www.geefomgryteke.nl

Chris zou het geweldig vinden als u ook een bedrag wat u missen doneert aan de actie. U kunt een bijdrage storten op rekeningnummer NL31 RBRB 8836 2441 57, onder vermelding van ‘Fietstocht Chris, of anders gebruikmaken van de QR-code:

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!