Charlotte Schneider opent psychotherapiepraktijk

Charlotte Schneider is een psychotherapiepraktijk gestart in Lemmer.

LEMMER – Charlotte Schneider, BIG-geregistreerd psychotherapeut  heeft onlangs aan de Straatweg 80 in Lemmer een psychotherapiepraktijk geopend. Haar behandelingen richten zich op een breed spectrum van psychische klachten en emotionele problemen bij volwassenen. Patiënten met bijvoorbeeld depressie, angststoornissen, dwangstoornis, traumata, eetstoornissen of persoonlijkheidsstoornissen kunnen bij haar terecht. De therapie wordt aangeboden in het Nederlands, Engels en Duits.

Over Charlotte Schneider

Charlotte woont sinds 2018 in Lemmer. Ze is opgegroeid in Beieren (Duitsland) met een Duitse vader en een Friese moeder. De studie psychologie deed ze aan de Rijksuniversiteit Groningen, de master klinische psychologie in Leiden. “Tijdens de studie heb ik werkervaring opgedaan als neuropsycholoog aan het universiteitsziekenhuis Charité ter Berlijn met de focus op neuropsychologisch onderzoek bij patiënten met Multiple Sclerosis (MS). 2015 heb ik de 4 jarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut in Bremen (Duitsland) gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over het behandelen van psychische stoornissen in een ambulante setting. Daarnaast was ik ook werkzaam als psycholoog in de psychiatrische instelling Karl-Jaspers in Bad Zwischenahn bij Oldenburg, afdeling voor zware, chronische depressie. Van 2020 – 2022 heb ik bij Empower Psychotherapie in Groningen gewerkt en volgde parallel een opleiding bij de RINO groep in Utrecht gericht op psychodynamische behandelingen.”

Meer informatie

Wie meer informatie wil kan een kijkje op de website www.psychotherapiepraktijk-lemmer.nl nemen. Bij vragen kan ook gemaild worden naar psychotherapiepraktijk.lemmer@gmail.com.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!