Buschauffeurs op lijn Lemmer krijgen veel voor de kiezen

LEMMER – In coronajaar 2020 zijn er flink wat incidenten geweest in de bussen die van of naar Lemmer reden. Zo werd op lijn 47, die van Sneek via Balk naar Lemmer rijdt, bijna 70 keer geconstateerd dat reizigers zonder mondkapje reden. Daarmee staat deze buslijn op de eerste plek van meldingen op dat gebied in Friesland. .

Maar er was vooral ook (verbaal) geweld of agressie tegen buschauffeurs. Op het busstation in Lemmer werd zeker 18 keer een personeelslid bedreigd, werd er gestolen van chauffeurs, was er vandalisme of werden reizigers bedreigd. Ook waren er veel betalingsproblemen en overlast. Door een aantal coronaregels, waarbij de passagiers bijvoorbeeld door de achterdeur moesten instappen, werd er vaak niet betaald voor een kaartje.

Veel meer incidenten, veel minder reizigers

In totaal was er een kwart meer incidenten van allerlei aard, dan het jaar ervoor. Maar omdat er ook nog eens veel minder reizigers waren, (de helft minder) waren er eigenlijk dus in verhouding nog veel meer incidenten dan die kwart. Arriva wijdt de problemen vooral aan de angst, onzekerheid, druk, stress en beperkingen door de corona.  “Er is meer sprake geweest in bepaalde periodes van vandalisme, baldadigheid, conflicten en normafwijkend gedrag, dan voorgaande jaren,” aldus de vervoersmaatschappij.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!