Brons voor Bertus Gerrit Dijkstra

Bertus Gerrit Dijkstra haalde brons. Foto Irma Lok

Heerenveen – Zaterdag 10 februari gingen de heren van Pegasus voor de tweede wedstrijd naar de Epke Zonderland Turnhal. De pupillen en de jeugd turnde in teams, waarbij de 3 hoogste scores per toestel meetelden. De junioren turnden een individuele wedstrijd. Een aantal jongens was de week ervoor net ziek geweest, wat je kon zien aan de kracht die sommigen toch net even misten. Door hun doorzettingsvermogen lieten ze toch goede oefeningen zien.

Pupillen C

De dag begon met de pupillen C. In dit team zaten Sym Gort, Jelmer Kampstra en Daley Wever, samen met Douwe Spoelstra van De Stânfries. Helaas misten ze Herre Verkalk, ook van De Stânfries, door ziekte. Daley behaalde binnen het team de hoogste scores op vijf van de zes toestellen, alleen op de brug liet hij de eer aan Sym. Tweede plaatsen behaalde Sym nog op voltige en rek. Jelmer liet zich heel goed in de ringen zien en werd daar tweede op. Bij de prijsuitreiking mochten ze de bronzen medaille ophalen.

Jeugd D

Daarna was het de beurt aan de Jeugd D. Wieger Bangma, Harm de Groot en Ynte Wesselius zaten samen met Roan Sikkenga van DOS Zuidwolde en Finn Otten van FIT Beilen in het team. Ynte turnde netjes en constant en was op vier toestellen eerste van het team. Die eerste plek in de ringen deelde hij met Wieger, die met een nette sprong daar een tweede plek behaalde. Op de rek miste Wieger de ¾ reus, die bij Harm dit keer wel goed lukte. Harm werd dan ook derde op dat toestel. In totaal behaalden Harm en Ynte meer punten dan bij de vorige wedstrijd. Ynte was zelfs derde van alle deelnemers. Helaas misten ze net het podium en werden vierde.

Spannend

De dag werd afgesloten met Sydo de Jong en Bertus Gerrit Dijkstra, die individueel turnden in de categorie Junior 1, niveau D. In die categorie is het heel spannend, de eerste vijf heren zitten bij de totaalscores maar 2,25 punten uit elkaar, de eerste drie zelfs 0.5 punten. Sydo en Bertus maakten het onderling ook weer erg spannend. Op rek was Bertus eerste en Sydo tweede. Bertus was ook eerste in de brug, Sydo had daar helaas een afsprong die niet meetelde, waardoor hij een aftrek kreeg. Sydo behaalde wel de hoogste score in de ringen. Met een tweede plek op sprong en een derde plek op de vloer, nam Bertus toch afstand van Sydo. Bij de prijsuitreiking kreeg Bertus de bronzen medaille omgehangen. Sydo is vijfde geworden.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd voor deze heren is 16 maart, weer in Heerenveen. Voor de jongste jongens is het meetmoment in Vries op 2 maart.