Bouma breidt uit met nieuw werkschip

LEMMER- Aannemingsbedrijf Bouma heeft haar ‘’vloot’’  uitgebreid met een derde werkschip. Met een lengte van 25 meter en een breedte van maar liefst 5.50 meter is dit de grootste werkboot van het bedrijf, gevestigd in de Lemstervaart te Lemmer.

Het schip is gebouwd bij Scheepswerf Pattje in Waterhuizen en arriveerde afgelopen maandagnacht in Lemmer. Door Shipyard Lemmer werd het kolossale gevaarte keurig ‘geparkeerd ’ naast de werkplaats op het terrein aan het Lemsterpad voor de afbouw.

Veel vraag

Voor de toenemende vraag naar werkzaamheden aan steigers, het vernieuwen van damwanden en dergelijke gaat het werkschip dit jaar nog te water. De ingebruikname staat gepland medio november/december. Het schip zal dan voldoen aan de nieuwste eisen en wordt ook al voorbereid voor het hybride varen. In een vervolgfase zal dit naar volledig elektrisch gaan.

Sjoch nei Murk

Op de nieuwe aanwinst prijkt straks de naam “Sjoch nei Murk”, vertelt de trotse eigenaar Murk Bouma. Inmiddels runt zoon Hette Bouma alweer enkele jaren het nog steeds groeiende bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbouw.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!