Bondscoach Sarina Wiegman verrast VV Lemmer met contract

LEMMER – VV Lemmer is dinsdag 23 juni verrast door Sarina Wiegman tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen en sinds 14 februari jl. ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een 3-jarig sponsorcontract krijgt van ING.
Dit houdt in dat VV Lemmer jaarlijks € 3000,- kan besteden aan de groei en versterking van meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club.

VV Lemmer krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is Lemmer door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met de bondscoach
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin ‘goed nieuws’ aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman aan Lemmer en 59 andere clubs dat ze een sponsorcontract krijgen.
Voorzitter VV Lemmer, Andries Bootsma: “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van VV Lemmer is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een programma inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwen opleiden als trainer, scheidsrechter of coördinator. Dat stimuleert de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”.
Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, we zijn er nog niet”.

Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient.
Lemmer is één van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hieraan kunnen bijdragen”.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!