Bezoek en rondleiding aan Sonnema Berenburg voor senioren

LEMMER – Op dinsdag 7 februari organiseert het Dienstencentrum Senioren Lemmer een bezoek met rondleiding aan Sonnema Berenburg in Bolsward. Vertrek is om 13.30 uur vanuit het Dienstencentrum aan de Wiepke Hofstraat.

Ontstaan Sonnema en proeven

Het ontstaan van Sonnema heeft vroeger veel te maken gehad met de Friese schippers. Op de terugreis vanuit de Bollenstreek namen zij het kruidenmengsel van Hendrik Beerenburg mee naar Dokkum. Daar kwamen ze terecht bij Fedde Sonnema de oprichter van het bedrijf. Sonnema groeide en groeide en fuseerde met een Beerenburg producent in Bolsward. Tijdens de rondleiding krijgen de mensen die meegaan een beeld van het ontstaan van de Beerenburg. Ook is er de mogelijkheid om deze kruidenbitter te proeven.

Aanmelden en kosten

Zoals alle bij alle uitstapjes, krijgen mensen die meegaan nu ook weer koffie/thee aangeboden met een Frysk dúmke. “Wilt u ook de geschiedenis van dit Friese product mee beleven, meldt u dan vanaf 26 januari aan bij Bert Schotanus, telefoon 0514563566. De kosten voor dit uitje zijn €10,00 p.p., behalve voor de chauffeurs, zij hebben gratis toegang.”