Besparen door middel van isolatie

LEMMER – In de huidige tijd waarin natuurlijk alles steeds duurder wordt, willen we met elkaar massaal besparen. Of het nu gaat om de boodschappen, de benzine of de energieprijzen, alles wordt duurder. Waar we inflatie met meer dan 10% is gestegen, zijn de lonen in de meeste gevallen nog niet met de helft gecompenseerd. Tijd dus om hier zelf iets aan te doen. Gelukkig zijn er naast het besparen op de boodschappen nog ontzettend veel andere zaken die jij kunt doen om te zorgen voor lagere maandelijkse lasten. Speciaal daarom hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Het isoleren van je huis

Eén van de dingen die je kunt doen om je energierekening flink omlaag te brengen, is het isoleren van je huis. Zo kun je je dak, vloer en ook muren isoleren met bijvoorbeeld steenwol platen. Een andere mogelijkheid is ook om te kiezen voor xps platen. Het is mede afhankelijk van wat je gaat isoleren en wat je wensen zijn. Vooral wanneer het om de muren gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat hier het juiste materiaal voor wordt gebruikt. Je zit er ook niet op te wachten dat je flinke kosten hebt gemaakt, maar het uiteindelijk niet het gewenste resultaat geeft. Laat je daarom dus ook altijd adviseren door iemand met kennis van zaken.

Plaatsen van zonnepanelen

Het beperken van het energieverbruik is natuurlijk één, maar dat in combinatie met het zelf opwekken van stroom zorgt er natuurlijk voor dat je ontzettend veel kunt besparen. Zo kun je doorgaans met een dak vol zonnepanelen je volledige stroomkosten dekken. Hoe fijn is dat? Waar ons geld op de spaarrekening in verhouding jaarlijks minder waard wordt, is het investeren in zonnepanelen en isolatie dus een goed alternatief om er toch voor te zorgen dat je er per saldo niet op achteruit gaat. Kijkend naar de terugverdientermijn van zonnepanelen, dan ligt deze op zo’n 8 jaar. We kunnen je wel vertellen, dat je dit qua rendement op je spaarrekening natuurlijk nooit krijgt.

Ramen vervangen

Veel oudere huizen zijn nog voorzien van enkel glas. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel warmte hier aan verloren gaat. Je kunt er dan wel voor kiezen om de muren te isoleren, maar wanneer de warmte dan alsnog het huis verlaat via de ramen, heeft het onderaan de streep natuurlijk nog weinig zin. Het is dus ook aan te raden kritisch te kijken naar het warmteverlies in je woning door middel van een infrarood camera. Je zult verstelt staat over het feit hoeveel warmte je huis via de ramen verlaat. Door te kiezen voor dubbel glas, in combinatie met isolatie, zul je merken dat je direct een heel ander gevoel hebt wanneer je op de bank zit. Enkele beglazing wil namelijk ook nog wel eens tochten. Niet heel prettig dus wanneer je in de winter je verwarming steeds een graadje hoger moet zetten om er voor te zorgen dat alles warm blijft.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!