Berber deelname WK -“Ik heb genoten”

FRANKRIJK – Berber Bergsma uit Lemmer is zaterdag 7 september 90e geworden op het WK Triatlon in Nice.
“Mijn ouders, broer, zussen, vriend en heel veel bekenden hebben me de mooiste dag ooit bezorgd. Zo’n dag waarvan je hoopt dat ie nooit zal stoppen.

Het was een zware race. Zwemmen in de zoute Middellandse zee met golven. Ik lag toen al 70e (van de 220 deelnemers). Vervolgens 90 km fietsen, 1250 hoogtemeters totaal waarbij we ook de Col de Vence op moesten; 1000 hoogtemeters over 10km. 7% stijging is niet veel maar vergeleken met de dijk van Stavoren naar Mirns best stijl. Ik had mijn grote tijdritzet op de fiets, misschien dom maar op de vlakke stukken was dat best handig. In de Alpen iets minder. Het dalen op een tijdritfiets is ook best lastig. Ik werd aan alle kanten voorbij gereden. Maar, ook al gingen anderen sneller, afdalen is leuk! Ik was blij dat ik zonder kleerscheuren beneden ben gekomen want er zijn behoorlijk wat mensen zeer hard gevallen.
Ik had gepland gedoseerd te fietsen en dan een PR te gaan lopen op de halve marathon. Helaas zat dat niet meer in mijn benen. Dus heb ik maar extra genoten van de laatste 21 km!

Het was een heerlijke dag met veel familie en bekenden. Meedoen aan zo’n groot evenement, over zo’n parcours is iets wat op zichzelf al heel bijzonder is.
En 90e van de wereld worden vind ik best cool”!

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!