Behaal het ITIL Foundation-examen met deze tips

Als je iemand bent die net aan zijn carrière begint of je hebt al ervaring in het veld, maar je wilt je kennis aantonen door middel van een wereldwijd erkende certificering, dan is het ITIL Foundation-examen iets voor jou. Met dit certificaat heb je een gedegen kennis van ITIL-terminologie, structuur en basisconcepten. Het laat ook zien dat je alle kernprincipes van ITIL-praktijken voor beheer en service hebt begrepen. Om voor deze certificering te slagen, moet je de noodzaak van het ITIL-certificaat kennen, de vier niveaus van het ITIL-certificaat en hoe je voor elk moet studeren. Door de volgende tips krijg je een goed inzicht in hoe je je goed moet voorbereiden om in de eerste poging te slagen voor het ITIL-certificaatexamen.

Raadpleeg het cursusboek

Hoewel je veel bronnen kunt vinden waar je je zowel online als offline kunt voorbereiden op je ITIL-examen, moet je beginnen met de voorbereiding vanuit het officiële cursusboek dat door de aanbieders wordt verstrekt. Je kunt het online vinden en kopen om te studeren. Maar je moet je ook richten op andere bronnen. Om je cursus volledig te behandelen, moet je blogs en verschillende online bronnen raadplegen voor concepten die je niet direct uit het cursusboek begrijpt. Deze blogs helpen je om je concepten die je niet onopgelost mag laten, duidelijk te maken.

Leer meer over de cursus

Voordat je op pad gaat om het ITIL 4 Foundation-examen af ​​te leggen, moet je je eerst voorbereiden door de ITIL-cursus te volgen. Je kunt het leren in een trainingscentrum of het helemaal zelf doen. Het is beter om de cursus bij een trainingsaanbieder te volgen, zodat je de tips en trucs beter begrijpt. Een instructeur met diepgaande kennis van het onderwerp zal je helpen de ITIL-levenscyclus veel beter te begrijpen; dit is de reden waarom veel kandidaten ervoor kiezen om te studeren met behulp van een instructeur.

Doe een oefentoets

Het uitvoeren van de oefentoets is de beste manier om je begrip van ITIL-concepten en theorieën te beoordelen. Je moet dit deel niet overslaan, aangezien het wordt aanbevolen dat je 50% van je tijd besteedt aan de voorbereiding van het ITIL Foundation-examen en de rest 50% van de tijd aan oefentests. Met oefentoetsen kun je inschatten hoeveel je hebt geleerd en hoeveel je nog meer moet voorbereiden. De vragen waar je het minst zeker van bent, zijn de vragen waar je je het meest op moet concentreren. Blijf de toetsen doen totdat je minstens 90% scoort.

Ken de trefwoorden

Bepaalde concepten in ITIL zijn verbonden met enkele trefwoorden, en het leren van die trefwoorden zal je helpen om je in de goede richting te wijzen wanneer in de oefentoetsen en het echte examen doet. Je kunt trefwoorden gebruiken om concepten te associëren, bijvoorbeeld als een vraag gaat over marketing of het stellen van beleid en doelstellingen, dan is het Servicestrategie. Als je een vraag ziet die verwijst naar een woord als onderhandelen, dan is dat het Service Level Management-proces. Vind je woorden als ‘fairness’ of ‘policy’, koppel dat dan direct aan Governance.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!