Barbecue Sociaal Goud: buddy’s en ouderen gezellig samen

DFM – Onlangs vond er een barbecue plaats voor de ouderen en buddy’s die aangesloten zijn bij het Samen Goud Buddy Project van Stichting Sociaal Goud. Na lange tijd voorzichtig te zijn geweest omtrent het bijeenkomen in grote groepen, was de stichting enorm blij eindelijk weer een grote activiteit te mogen organiseren. Verbinding en het samenzijn stonden centraal op deze avond waar een plek werd geboden om elkaar weer te kunnen ontmoeten.

Het Samen Goud Buddy Project

Stichting Sociaal Goud heeft al aardig wat wortels in de grond in gemeente De Fryske Marren. Het Samen Goud Buddy Project is al sinds 2017 actief in deze gemeente. Het doel van het project is om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan op allerlei innovatieve manieren. Hierbij worden buddy’s bij ouderen ingezet om zo hun sociale wereld een stukje te vergroten. Deze buddy’s komen in de vorm van vrijwilligers, maar het zijn ook stagiaires vanuit verschillende studierichtingen die het project draaiende houden, allemaal onder leiding van een projectleider. Zo is ook de barbecue georganiseerd door de studenten.

Kletsen, zingen, en samen eten

Een deel van de  aanwezige ouderen is al lange tijd aangesloten bij Sociaal Goud. Voor deze groep was de barbecue een hereniging. Ook zijn er ten tijde van de pandemie veel nieuwe ouderen bij gekomen. Voor hen was het evenement een leuke manier om verder kennis te maken met de stichting. De avond vond plaats bij het gastvrije Eetboerderij de Blaauwpleats in Sint Nicolaasga, het drinken werd gesponsord door Jumbo Jan Altenburg en extra hulp werd geboden door twee vrijwilligers van Stichting Present. De avond werd muzikaal ondersteund door gitaarmuziek van Fokke Kleinstra, één van de ouderen die al lange tijd aangesloten is bij de stichting. Daarbij werd er ook nog een talk gehouden over het proces van ouder worden door Sanne Smulders van het Talma Lectoraat.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!