“Als de steeg kon vertellen…”

Het is de titel van het boekje, dat vol staat met foto’s, grappige anekdotes van klanten, personeel en lief & leed uit 50 jaar Fuik-historie. Geschreven door Albert Aukema uit Lemmer en te koop voor slechts 10 euro.
De opbrengst van de verkoop gaat naar het Repair Café in Lemmer.

50 jaar
In november werd met een groot aantal genodigden gevierd dat het 50 jaar geleden was dat Arie en Iemkjen Tijsseling-Bootsma de deuren openden van een Horecagelegenheid dat in de loop der jaren zou uitgroeien tot het uitgaanscentrum van Lemmer en omstreken. Met trotse letters stond er op de ramen de naam “De Fuik” te lezen, een naam die in Lemmer en ver daarbuiten zou uitgroeien tot een gewilde en geliefde plek waar de jeugd zich jarenlang heeft kunnen vermaken.

Boekje
Buiten het “feest van herkenning” en het fantastische buffet dat de gasten kregen voorgeschoteld,  was één van de hoogtepunten de presentatie van het langverwachte boekje met het verhaal over de geschiedenis van “De Fuik” getiteld “Als De Steeg Kon Vertellen…” geschreven door Albert Aukema maar met vele bijdragen van oud-personeel en oud-klanten.
Er kwamen zelfs bijdragen uit de Verenigde Staten en uit Israel!
Het eerste boekje werd door de schrijver aangeboden aan de eigenaars Henk en Diny Tijsseling-De Jong.
Het boekje met een mooi stukje geschiedenis, misschien voor onder de Kerstboom en zeker een must voor al die stappers van ooit!

“Als De Steeg Kon Vertellen…” is per email te bestellen en te koop bij
The British Pub/Bistro Ald Lemmer, Oudesluis 7 www.horecabedrijventijsseling.nl
Albert Aukema, A.Tasmanstraat 2 a_aukema@hotmail.com
en bij de Mitra en de Primera.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!