Aftrap culturele seizoen in Lemmer tijdens UITfestival

Foto Conny Kitschmann

LEMMER – Dit jaar trappen de gemeentes Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren voor het eerst het culturele seizoen gezamenlijk af tijdens het UITfestival Waterland van Friesland (WVF). De dorpen en steden die meedoen aan deze traditionele start van het culturele seizoen presenteren op 9 september het meest veelzijdige en spraakmakende culturele programma dat de regio te bieden heeft. Voor de Fryske Marren zijn dit de dorpen Joure, Balk en Lemmer. Zo zijn er muziek-, dans- en theateroptredens, verschillende exposities, is er van alles te beleven voor de jeugd én staan er overal kraampjes van musea, ateliers, galeries en andere cultuuraanbieders. Een gevarieerd aanbod voor jong en oud dus.

De regio staat bol van de cultuur

Tijdens het UITfestival WVF op 9 september staan verschillende dorpskernen weer bol van de cultuur. De lokale comités zorgen voor een gevarieerd programma tijdens deze dag, met onder meer muziek-, dans- en theateroptredens, verhalenvertellers, exposities van foto’s en schilderijen, beeldend kunstenaars in actie, poëzievoordrachten, een cultuurmarkt met kraampjes van cultuuraanbieders. Ook is er voor de kinderen onder anderen schminken, dans demonstraties, muziek – en schilder workshops. Wethouder Janita Tabak, van de gemeente De Fryske Marren, verricht de officiële opening in Balk, in Joure wordt het festival gezamenlijk muzikaal afgetrapt.

Het programma in Lemmer

Om 13.00 uur gaat het festival van start! Rond de Tsjerke oan ’t Dok, Papageno, Schans en op de Schulpen is er muziek– en dans te vinden. Wil je weten wie er speelt? Kijk dan op onze website voor het programmaboekje www.uitfestivalwvf.nl. Natuurlijk kun je informatie en inschrijfmogelijkheid vinden bij de stands van enkele culturele organisaties en werk bewonderen van diverse kunstenaars o.a. Gastvrij Lemmer, Lemster Palet, Woudagemaal, Lemster Dickens Festijn, Vogelwacht, Theatergroep de Hege Fonnen, Lemster Mannen Koor, Franklin Fine Art en Diana ten Boom Kunst en Design En dit is nog niet alles. Gedurende de gehele middag kun je op bezoek bij de gezellige Huiskamerbibliotheek van Lemmer voor het voormalig gemeentehuis. Je kan koersbal spelen op de Markt en de jongsten kunnen geschminkt worden. Nog tijd over? Deze middag is ook Museum Lemmer geopend. Dit alles tot 17.00 uur.

Kijk voor het gehele programma per dorp op www.uitfestivalwvf.nl

Overkoepelende organisatie UITfestival WVF
Súdwest-Fryslân: Cultuurplein Súdwest-Fryslân
De Fryske Marren: Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif, Stichting Oud Lemmer en Museum Joure