Achtervolging na negeren stopteken

LEMMER – Zondagavond gaf de politie een stopteken aan een snorfietser die op de Vissersburen reed. De bestuurder negeerde echter het teken en reed door.
Ook na het aan zetten van de optische- en geluidssignalen had de bestuurder niet de intentie te stoppen. Om de politie af te schudden vervolgde hij zijn weg door smalle straatjes en steegjes. Vanaf het Waaigat ging hij tussen de paaltjes door de Langestreek op, richting de ijsbaan en verloor de politie hem uit het zicht.
Omdat de snorfietser zich mogelijk in die wijk ophield, zette de politie de achtervolging voort te voet. Vervolgens zagen ze de verdachte, die ondertussen zijn snorfiets had verstopt, over een schoolplein rennen. Echter de verdachte had geen rekening gehouden met een hek, waardoor de politie hem zonder al te veel moeite kon aanhouden.
Aan het bureau bleek dat de snorfietser onder invloed was van drugs.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autoschade
Tijdens de achtervolging is mogelijk een geparkeerde auto geraakt. Deze stond geparkeerd aan het Waaigat bij de kruising Langestreek (richting Villa Novalaan). Graag zou de politie in contact willen komen met de eigenaar.
Ook eventuele getuigen van de aanrijding worden verzocht zich te melden.
Dit kan aan het politiebureau in Lemmer of via 0900 8844.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!