Huurders Dynhus hebben voorrang bij huur nieuwbouw Zuiderzeestraat

De nieuwe woningen gaan voor een groot deel naar huurders van Dynhus, als zij tenminste een woning achterlaten.

LEMMER – De 39 nieuwbouwwoningen aan de Zuiderzeestraat die eind 2022 klaar moeten zijn, worden voor 75% aan huurders van Dynhus gegund. De eerste keus is er voor de mensen die in de Zuiderzeestraat woonden en terugkeren in fase 2. Daarna kunnen de bewoners van de Parkstraat (1-22) en Pampusstraat (1-7) hun voorkeuren voor een woning aangeven.

Huurders voorrang, maar ….

In het tweede kwartaal worden de overgebleven huizen aangeboden op de website, als er dan nog huurwoningen over zijn. Huurders van Dynhus krijgen ook dan voorrang voor een woning. Daarmee wil Dynhus de doorstroming van huurhuizen stimuleren. Dat gezegd hebbende is er wel een maar: De voorrang geldt alleen als je als huurder een andere huurwoning verlaat. Dus is je relatie verbroken en moet 1 van de beide partners in het ene huis blijven wonen en de andere op zoek naar een andere woning, dan geldt de voorrangsregel weer niet. In dat geval is er dan nog wel kans om in aanmerking te komen voor 1 van de resterende 9 tot 10 woningen. De overige 25 procent woningen (9,75 woningen) wordt namelijk toegewezen aan andere woningzoekenden.

Koopwoning en huis achterlaten

Dat voorrangsbeleid met als voorwaarde dat er een woning moet worden achtergelaten, heeft Dynhus ook als het gaat om de verkoop van haar huurwoningen. Ook dan hebben huurders voorrang, maar moeten zij wel een woning achterlaten. Ook in dat geval kunnen mensen die gescheiden zijn en al huurder van Dynhus niet met voorrang kopen als 1 van de beide in de al reeds gehuurde woning moet blijven.