Tegenvaller

LEMMER – Een tegenvaller bij het aanbrengen van het damwand in hartje Lemmer. Atsma Grond- Weg en Waterbouw stuitte daar namelijk niet op 1 laag oud damwand, maar op 2 lagen. En dat was niet voorzien, stelt projectleider Jouke Piet Baarda. Het bedrijf zoekt nu een passende oplossing, maar dat betekent wel dat de werkzaamheden later worden afgerond. “De doorlooptijd van 4 weken is nu niet realistisch. We denken nu half mei alles klaar te hebben, inclusief de bestrating.”

Weer stukje minder vaarwater

Sommige omwonenden begrijpen ook niet dat de gemeente dit gemist heeft. “Als ze mensen hadden gevraagd die hier bekend zijn, hadden wij hen dat al lang kunnen vertellen.” Nu er een extra laag damwand voor de bestaande 2 komt, wordt bovendien het vaarwater ook weer een stukje beperkter menen zij. “Dit terwijl de schepen alleen maar groter worden.”

Het damwand wordt er overigens ‘in getrild” vanaf een ponton. Mensen die heel dicht op het Dok wonen, zeg maar dicht bij de Flevobrug waren bang dat hun woningen dat wel eens niet zouden kunnen hebben. Baarda stelt hen echter gerust:” Daar komen wij helemaal niet. We stoppen ter hoogte van het parkje.” Bovendien zo meent hij, wordt zo gewerkt dat gevaar voor trilschade er niet is.