Verkiezingsdebatten: welke vragen heb jij aan de politieke partijen?

De debatten zijn de opmaat tot het uiteindelijke kiezen van de gemeenteraadsleden.

LEMMER – Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de leden van de gemeenteraad gekozen. Om erachter te komen waar partijen voor staan, wordt twee keer een bijeenkomst georganiseerd. Eentje in de vorm van een gesprek met jongeren en een lijsttrekkersdebat.

Het gesprek met jongeren

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht gaan eerst op maandag 7 maart jongeren in gesprek met de lijsttrekkers over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Jongeren en volwassenen die hierbij aanwezig willen zijn, zijn van harte welkom om 17.00 uur in De Treemter in Balk.

Lijsttrekkersdebat

Donderdag 10 maart is het groot lijsttrekkersdebat met alle partijen. Het debat begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk in Zalencentrum Sint Nyk in Sint Nicolaasga.

Livestream

Zowel het gesprek met jongeren als het grote debat wordt geleid door Gerard van der Veer, onder andere bekend als presentator van Omrop Fryslân. De avond is ook via een livestream te volgen op YouTube en Facebook. Met de chatfunctie kunnen ook vragen worden gesteld aan de lijsttrekkers.

Vragen voor de lijsttrekkers

Zonder vragen geen debat. Mensen die vragen hebben aan de partijen kunnen die tot en met 4 maart mailen naar griffie@defryskemarren.nl. Een selectie van deze vragen wordt aan de lijsttrekkers voorgelegd tijdens het debat en het gesprek met de jongeren.