Grote drukte voor de brandweer

LEMMER – Dat er gisteren een storm met soms orkaankracht over het land raasde, ja daar hoeven we het niet meer over te hebben. Dat zal niemand ontgaan zijn. De brandweerlieden (onder andere, want er waren natuurlijk veel meer hulpdiensten werkzaam) die dat allemaal weer op moeten ruimen en er onder de meest bizarre omstandigheden voor moeten zorgen dat het niet verder escaleert hadden het er maar druk mee.

Losse dakplaten

Zo ging voor de spuitgasten voor 6 uur gisteravond de pager voor een stormschade aan de Wiepke Hofstraat. Daar lieten de dakplaten los. Maar met zulke windstoten het dak op gaat natuurlijk niet en daarom besloot de brandweer de boel af te zetten de Dynhus te alarmeren. Eenmaal terug op de kazerne konden de lieden gelijk door naar een omgewaaide boom. En al dat soort meldingen herhaalde zich tot middernacht. Toen dachten de dames en heren dat ze naar huis konden, maar niets was minder waar.

Vaartuig tegen steiger geklapt

Toen ze net in hun bed lagen werden ze alweer gealarmeerd voor een schip in de problemen. Het vaartuig was tegen een Meerpaal geklapt in de jachthaven, liep vol en dreigde te zinken. En dan was het ook nog eens het laatste schip bij de laatste steiger. En er stond natuurlijk een golfslag waar je U tegen zegt. Samen met de jongens van de jachthaven en een partij klokpompen werd het schip leeggepompt en werd het overgedragen aan de mannen van de jachthaven.

Meer informatie op de Facebookpagina van de brandweer.