Beter goed gevloerd dan slecht gelegd

Woon je in een ouder huis, dan is het leggen van een mooie vloer beslist een hele klus. Vaak is geen enkele hoek haaks en kunnen er ongelijkheden in de vloer zitten. Wil je zo’n vloer perfect leggen dan kost het vaak veel moeite en stress om zo’n klus perfect te klaren. Kijk daarom voordat je een nieuwe vloer aanschaft goed om je heen welk materiaal je gaat gebruiken. En ben je niet zeker van je doe het zelf skills, huur dan een vakman in. Zo zit je later niet met een hobbelige of slecht afgewerkte vloer waar je nog jaren tegenaan moet kijken.

Ben je bang dat door het intensieve gebruik van je woonoppervlak zal beschadigen dan is PVC de ideale oplossing. De term is inmiddels zo ingeburgerd dat bijna niemand meer weet dat het staat voor polyvinylchloride. Dit is een synthetisch materiaal. De ontwikkeling van dit voor vloeren gebruikt materiaal is inmiddels zo ver gevorderd dat het niet meer te onderscheiden is van parket.

Makkelijk schoon

De PVC vloeren zijn gemaakt van harde kunststof waardoor het een lange tijd meegaat en bovendien makkelijk schoon te maken is. Allemaal pluspunten voor een comfortabel gebruik. Zo is PVC-laminaat in rechte stroken allang niet meer de enige variant die in winkels of op internet te koop is. Je hebt tegenwoordig de keuzen uit verschillende legwijzen en dessins. PVC is er in elke stijl en vorm te krijgen of het nu een vierkante tegel of een visgraat in te tint van hout. Wat voor smaak je ook hebt, er is eigenlijk altijd wel een pvc-variant verkrijgbaar die bij jouw interieurstijl past.

Industrieel

Sluit jouw smaak meer aan bij de industriële trend dan zijn gietvloeren met een betonlook de ideale onderhoudsvrije ondergrond voor een nieuw in te richten woning. De gietvloer met betonlook kent z’n oorsprong uit fabriekshallen, bedrijfspanden en garagebedrijven. In showrooms of werkplaatsen is een betonnen vloer met een coating heel normaal. Deze zijn vaak ook lekdicht omdat er ook met allerlei vloeistoffen gewerkt wordt. Al deze robuuste en duurzame eigenschappen hebben inmiddels hun weg gevonden binnen kantoren en woonkamers. In veel interieurs wordt ook teruggegrepen op de industriële erfenis van Nederland. Vaak krijgen ouden lampen en andere karakteristieke ijzeren voorwerpen een tweede leven in onze leefomgeving. Grijze en groene kleurvarianten met eiken elementen en geroest ijzer maken het palet van een industrieel interieur compleet. Met een gietvloer leg je de ultieme basis voor een interieur dat geïnspireerd is op de vaderlandse industrie van de eerste helft van de vorige eeuw.

Kunststof vloeren

Het palet van de kunststof gietvloer gaat echter veel verder dan alleen de betonlook. Eigenlijk kent een kunststof vloer ontelbare varianten en kan de samenstelling van het gietsel steeds anders zijn. Epoxyvloeren en vloeren gebaseerd op polyurethaan zijn variaties die je zowel in kantoren als woningen aantreft. Eén ding hebben deze vloer met elkaar gemeen, dat ze van zeer hoge kwaliteit zijn. Wil je bijvoorbeeld een sprekende vloerkleur hebben in je bedrijf of woning dan is epoxy een goede keuze. Dit materiaal laat zich namelijk uitstekend mengen met kleurpigmenten. Zo kun je dus bijvoorbeeld de huisstijl kleur uit je logo terug laten komen in de vloer. Kortom een visitekaartje voor je bedrijf als klanten bij je op bezoek komen.