Aan de slag met keramische tuintegels

Foto Pixels

Keramische tuintegels zijn ontzettend populair in Nederland. Keramisch bestraten is niet alleen erg duurzaam, het geeft ook een mooie en moderne uitstraling aan je tuin. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor ze perfect passen bij iedere situatie. Keramisch bestrating kan worden toegepast op verschillende oppervlaktes zoals grasveld, terras of oprit. Hierdoor kunnen keramische tegels ook prima worden gebruikt als bestrating voor je tuin. Keramische tegels zijn erg slijtvast, hebben een lange levensduur en houden ruimtegebrek overal buiten de deur. Wil je ook een prachtige tuin met keramische tegels? Lees hier meer over de keramische tegels.

Waarom is de keramische tuintegel zo populair?

Veel tuintegels krijgen naar een aantal maanden of jaren groene aanslag of andere vlekken. Een van die tegels is bijvoorbeeld een grindtegel. Daarnaast zijn betonnen tegels of natuursteen vaak ook de dupe van smerigheid of aanslag. De keramische tegels buiten zijn hiertegen bestand. Keramische tegels hebben een hogere prijs, maar dan heb je wel de garantie dat je tuin er prachtig uit blijft zien.

Een andere reden voor de populariteit van keramische tuintegels is het feit dat deze tegels bestand zijn tegen vorst en kou. Keramiek bestaat vaak gedeeltelijk uit natuurlijke materialen, waardoor ze vele malen beter bestand zijn tegen weersomstandigheden dan een gewone bestrating. Keramische natuursteen is tegenwoordig ook erg populair, daarmee maak je het grootste deel van je tuin vorstvrij en kun je er in alle seizoenen op lopen.

Keramische tuintegels zijn ideaal voor iedereen die een mooie en duurzame bestrating wil. Keramische tegels kosten vaak iets meer, dat komt mede omdat ze zo een hoge kwaliteit hebben en lang mee gaan. Daarnaast kun je ze in verschillende diktes, maten en kleuren kopen waardoor er zeker wel een tegel in je smaak zal vallen.

De waalformaat tuintegels

Je kent ze vast wel uit het Nederlandse straatbeeld. De rechthoekige vormen tegels die je eigenlijk in bijna elke straat in Nederland terugvindt. Ze noemen dit Waalformaat tegels. Tegenwoordig zijn ze ook heel populair in de Nederlandse tuinen. Voordelen van deze stenen zijn:

  • De stenen zijn van beton gemaakt waardoor ze lang mee gaan.
  • Stevig genoeg om als parkeerplaats of oprit te gebruiken.
  • Je kunt er verschillende verbanden mee leggen, dat wil zeggen dat er verschillende patronen ontstaan.

Om ervoor te zorgen dat je lang kunt genieten van een nette bestrating, kun je het best een wortelwerend doek onder de stenen leggen. Daarmee zul je veel werk voor in de toekomst vermijden.