Tarieven vrijwillige vervoersdienst VLAM 2022 veranderen

LEMMER – In de gemeente De Fryske Marren zijn 3 vrijwillige vervoersdiensten actief. In de regio van voormalig Lemsterland is dat de VLAM. Deze dienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een lichte beperking  (niet rolstoelgebonden) die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en geen vervoersmogelijkheden hebben in de eigen omgeving (van bijv. buren of familie) .

Het vervoer wordt onderverdeeld in 1. noodzakelijk vervoer (bijv. voor afspraak in ziekenhuis) en 2. sociaal vervoer (bijv. familiebezoek). Voor noodzakelijk vervoer betaalt de klant vanaf 1 januari 2022 € 0,25 per meegereden km. ongeacht het aantal kilometers. Voor sociaal vervoer geldt in principe een maximum van 25 km. vanaf het woonadres. Hiervoor betaalt de klant ook € 0,25 per km, maar voor alle kilometers boven 25 km. betaalt de klant € 0,45 per km. Ritten in eigen dorp kosten vanaf 1 januari 2022 € 2,– (enkele reis).

Gratis

Ritten naar vaccinatielocaties zijn gratis. “Stel uw vervoersvraag wel minimaal een dag van tevoren. De vrijwillige chauffeurs vervoeren u graag, als er geen andere mogelijkheden zijn,” aldus de VLAM .

De VLAM is onderdeel van het Dienstencentrum Senioren en is op werkdagen van 09.30 – 11.00 uur te bereiken op tel.nr. 0514-562000.