Er wordt geschaatst in Oosterzee

OOSTERZEE – Nog geen vorst, maar toch al schaatsen. Het gebeurt in Oosterzee. Hoe dat kan? Op maandag 1 november is een pop up schaatsbaan in Oosterzee geopend. Vele kinderen hebben er die dag gebruik van gemaakt, en met de muziek, de verlichting en het mooie weer was er sprake van een gezellige sfeer op en rondom de schaatsbaan.

Geen noren

De kunststofbaan is geplaatst op het parkeerterrein van voetbalvereniging VV EBC (Herenweg 65A) en ligt er nog tot en met zaterdag 6 november. De kinderen uit Oosterzee en Oosterzee-Buren kunnen deze week samen met hun vriendjes en vriendinnetjes komen schaatsen. Er kan alleen geschaatst worden met schaatsen die ter plekke gratis ter beschikking worden gesteld.

Chocomelk en poffertjes

De baan is doordeweek open van 15 – 17 uur en van 19 – 20 uur voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook zullen beide basisscholen gebruik maken van de schaatsbaan onder schooltijd. Op vrijdagavond van 20 – 21.30 uur is de baan open voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Op zaterdag is de baan geopend van 10-17 uur. Op die dag is er gratis chocolademelk en poffertjes voor alle kinderen.

De schaatsbaan is een initiatief een klein groepje inwoners, onder de vlag van Plaatselijk Belang Oosterzee, in samenwerking met voetbalclub VV EBC. De gemeente De Fryske Marren heeft het met een subsidie uit de regeling Inwonersinitiatieven mede mogelijk gemaakt.