Wie helpt er mee in de Vlindertuin?

Kerst Boersma met zijn kleinzoon aan het werk tijdens een Natuurwerkdag in de Vlindertuin.

Lemmer – Een stukje natuur in eigen gebied onderhouden? Samen met anderen lekker in de buitenlucht aan het werk? Wie dat leuk vindt, wordt op zaterdag 6 november met open armen ontvangen op de Natuurwerkdag in de Vlindertuin Lemmer. Mensen mogen meehelpen met bomen en struiken snoeien en zagen, riet harken en de waterpartijen hekkelen. Ook maatschappelijke stagiairs zijn welkom.

De Landelijke Natuurwerkdag wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens die dag in eigen regio aan de slag te gaan in de natuur. Bezoekerscentrum MAR en KLIF en Landschapsbeheer Friesland organiseren de Natuurwerkdag in de Vlindertuin.

Ervaren natuurgidsen vertellen

Tijdens de dag zijn er ervaren natuurgidsen aanwezig die graag wat vertellen over het onderhoud en over de dieren die te zien zijn in de tuin. De Natuurwerkdag is dan ook de gelegenheid om lekker met het hele gezin aan de slag te gaan en een stukje natuur in je eigen gebied te onderhouden en ontdekken.

De Vlindertuin

Aan de Rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘Strúntún’, waar van alles te beleven is. De bedoeling is om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen. Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen maar laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.

Tijden en aanmelden

Jong en oud is welkom van 10.00 tot 13.00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Hulp wordt zeker gewaardeerd. Meer informatie of aanmelden kan via de site van de natuurwerkdag.

Maatschappelijke stage

Jongeren die nog een plekje zoeken om hun maatschappelijke stage te lopen, kunnen ook terecht op de natuurwerkdag in Lemmer. Aanmelden kan via een mailtje aan sabine@marenklif.nl.