Recensie:”Janneke Warringa emotioneert voor eigen publiek”

Lemmer – Eindelijk. Na anderhalf jaar konden we weer naar Theater De Hege Fonnen in Lemmer. Gelijk een massale opkomst (een uitverkochte zaal), want niemand minder dan onze ‘eigen’ Janneke Warringa mocht de aftrap doen na lange tijd. En dat deed ze niet onverdienstelijk. Wat zeg ik: geweldig. Samen met pianist Peter van der Zwaag, celliste Andrea Meijer en zangeres Elske Fekkes maakte ze er een onvergetelijk muzikaal feest van. ‘Sjong dan’. ‘Lit it gean’. Kortom: een ‘hoop’volle muzikale ode aan een mooie toekomst in een ‘Wûndere Wrâld’.

Prachtige en ontroerende opbouw

Een prachtige en ontroerende opbouw in Janneke’s programma ‘FERLET’. Geen seconde verslapte ze. Uitstekend verstaanbare teksten en een dijk van een stem, die samen met de heerlijke instrumentale ondersteuning en prachtige tweede stem van Elske een mooi en ontroerend geheel vormden. Een genot om naar te luisteren.

Indrukwekkend

Het begin van het concert was indrukwekkend: Peter en Andrea achter hun instrumenten in afwachting. Muisstil. Dan. Janneke buiten beeld:‘Sjong dan, no’t alles sa ûnwis is. Sjong dan in liet….’. Een geweldige opener, passend in deze nog onzekere tijd. Nog even Peter en Andrea samen met een prelude van Chopin. En dan komt onze vedette op. HOOP, een erg mooi en ingetogen nummer, dat Janneke op het lijf is geschreven. Ook de tweede stem van Elske is opvallend sterk. Een perfecte combi van deze naar later blijkt goeie vriendinnen als ze een prachtig duet ‘Do hast in  freon oan my’ van Randy Newman zingen. Ach: en zo zijn er tijdens het anderhalf uur durende concert nog vele hoogtepunten. Heel erg goed en passend was het solo-zingen van Elske Fekkes met ‘Bou op my’. Janneke is er zichtbaar heel gelukkig en emotioneel van. En hoe fijn is het dat ook Peter van der Zwaag zingend achter de piano de ruimte krijgt. Met de uitsmijter ‘Sjong dan’ is de cirkel van het concert FERLET rond.

Complimenten Janneke, Peter, Andrea en Elske. Een heel aangrijpend en vooral hoopgevend verhaal hebben jullie met FERLET verteld. Wij waren erbij. Onvergetelijk.

Thijs de Boer