Oproer en brandstichting in Zuiderzeestraat: angst bij omwonenden

LEMMER – De brandweer moest er in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september aan te pas komen om een brand te blussen in de Zuiderzeestraat in Lemmer die volgens de spuitgasten was aangestoken door een groep jongeren. De geruchten dat ze dat gingen doen, waren er volgens de brandweer in de middag al.

Politie veegt straat schoon, 1 aanhouding

Het was een klein brandje, maar de politie moest er aan te pas komen om de jongeren uit de straat te “vegen” zoals de brandweer dat omschrijft. Bij het laten terugkeren van de rust, werd 1 persoon aangehouden aldus de politievoorlichtster. Toen de straat leeg was, mocht de brandweer haar werk doen. De brandbestrijding verliep rustig. Na een half uurtje konden de vrijwilligers die wreed hun nachtrust verstoord zagen worden, weer terug naar de kazerne.

Angstige nacht voor omwonenden

Voor de meest oudere omwonenden was de nacht erg onrustig en angstig. Zij hoorden veel geknal van vuurwerk, grote groepen jongeren die op de commotie waren afgekomen en die stonden te schreeuwen en ze zagen rookwolken. Pas rond een uurtje of 3 werd het was rustiger, maar het kostte de meeste oudere bewoners ook hun nachtrust.