Zoeken naar een geldautomaat

Hier kun je weinig geld uit toveren....

LEMMER – Wie afgelopen week geld wilde pinnen bij de Rabobank kwam bescheten uit. Daar waar het apparaat normaliter zit, rest nu nog een stuk grijs beton. Verbaasd keken mensen om zich heen op zoek naar de flappentapper. Maar die bleek dus gewoon verwijderd.

Bij de Rabobank geven ze wel aan dat dit wat beter gecommuniceerd had moeten worden. Door henzelf of door Geldmaat, de organisatie van ING, ABN AMRO en de Rabobank die samen de geldautomaten installeren.

Alleen nog op de Schulpen een pinautomaat

Ze geven tevens aan dat er nu alleen nog maar aan de Schulpen geld gepind kan worden. Daar staat een Geldmaat. Mensen kunnen daar ook papiergeld in een apparaat schuiven en zo geld storten. Dat geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Wie muntgeld wil inleveren moet naar de Karwei. Daar staat een machine van Geldmaat waar dat kan.

Het goede nieuws: er wordt gezocht naar nog een locatie

Op de vraag of dit het enige apparaat is waar je nog geld kunt pinnen is Lemmer is het antwoord van Geldmaat:”We zijn op zoek naar een geschikte locatie voor een tweede automaat. Als die is gevonden en in gebruik kan worden genomen, zal dat te zien zijn op de locatiewijzer van de website van Geldmaat.

Meer capaciteit nodig

De Geldautomatenbeheerder zegt zich bewust te zijn van het feit dat er in Lemmer meer capaciteit nodig is, ook al door het aantal toeristen. Dat bleek donderdag ook wel: voor de enige geldautomaat aan de Schulpen stond een aardige rij. Ook het feit dat een muntenapparaat ver van het centrum is gevestigd, is een reden om het aanbod te verruimen.

Bij de supermarkt pinnen

Wel kunnen mensen ook bij de Jumbo en de Poiesz uit een geldautomaat cash halen. Dit zijn geldautomaten van een andere organisatie en die zijn vanzelfsprekend na sluiting van de winkels niet meer te gebruiken.

Gebouw Rabobank in de verkoop

Het gebouw van de Rabobank zelf staat ondertussen in de verkoop.