NCPN wil mogelijk uitstel sloop Flevostraat

In de straat wonen momenteel allemaal tijdelijke huurders. Voorrang bij toewijzing van een permanente woning hebben ze niet, maar volgens Dynhus kan dat ook niet. Anderen vinden dat dit juist wel zou moeten of dat sloop geparkeerd moet worden.

LEMMER – De NCPN heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd waar de ongeveer 40 huishoudens zo meteen naar toe moeten die nu tijdelijk wonen in De Zuiderzeestraat die gesloopt wordt. Van het project sloop/nieuwbouw Zuiderzeestraat en omgeving in Lemmer, uitgevoerd door woningstichting Dynhus gaat namelijk binnenkort de 2e fase in. Deze fase behelst de sloop van 47 woningen in het oostelijk deel van de Zuiderzeestraat.

De vaste huurders hebben vervangende ruimte gekregen, maar de woningen zijn daarna tijdelijk verhuurd. Deze huurders moeten het huis dus voor de sloop verlaten, maar hebben geen recht op vervangende ruimte omdat zij tijdelijk huren.

Tekort sociale huurwoningen

De NCPN vraagt zich nu af waar de 40 huishoudens die er nu zitten naartoe moeten. Dit gezien het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente en in het bijzonder in Lemmer.De politieke partij wil weten of het college van B&W dit probleem gaat bespreken met Dynhus. De partij stelt zelfs voor om de sloop maar uit te stellen en de start van fase 2 als er op korte termijn geen vervangende en passende huisvesting voorhanden blijkt.