Meer nieuws over tijdelijke aula op begraafplaats

LEMMER – Afgelopen week verscheen het bericht op Lemsternijs over de afgegeven vergunning voor het plaatsen van een tijdelijke aula op de Algemene Nieuwe Begraafplaats in Lemmer. Veel betrokkenen waren toen niet bereikbaar, daarom een update. De Gereformeerde kerk en de bijbehorende gebouwen zijn verkocht aan de Papageno groep. Deze groep wil de huidige aula ook graag overnemen om op die plek appartementen voor mensen met autisme te bouwen. Daardoor komt de huidige aula aan de Wiepke Hofstraat 4 in de knel.

Tijdelijke aula in vorm van units

In overleg met gemeente DFM, de Papageno groep en uitvaartverzorging Boersma is langere tijd gezocht naar een andere locatie voor de huidige aula. In Lemmer werd geen geschikte locatie gevonden in een bestaand gebouw. Er waren wel gebouwen vrij, maar die vonden de diverse partijen niet geschikt. Uiteenlopende redenen als piëteit, parkeren en privacy lagen daaraan ten grondslag.  Er is daarom nu een oplossing bedacht in de vorm van een tijdelijke voorziening op de Algemene Nieuwe Begraafplaats in Lemmer.  Daar worden geschakelde units geplaatst met twee 24-uurs opbaarkamers, een verzorgingsruimte, een koelruimte en een verkeersruimte voor nabestaanden waar deze indien gewenst gecondoleerd kunnen worden.

Opdrachtgever en beheerder

De Papageno groep is de opdrachtgever voor de tijdelijke aula en uitvaartverzorging Boersma zal de tijdelijke voorziening beheren.