Het had heel raar kunnen komen

ECHTENERBRUG – Het had faliekant fout kunnen gaan vanochtend in Echtenerbrug. Gelukkig wisten bootjevaarders en de brandweer een ramp te voorkomen. Wat was het geval: De brandweer van Echten werd maandagochtend opgepiept om een meting te verrichten op een huurboot. Die lag afgemeerd in de haven de Meerkoet in Echtenerbrug.

Rotte eierenlucht

De opvarenden roken een rotte eieren lucht op de boot en vertrouwden het niet. Bij aankomst van de brandweer werd het vermoeden bevestigd dat er accu’s aan het gassen waren onder in het schip. Twee accu’s hadden een dermate hoge temperatuur dat dit een levensgevaarlijke situatie was geworden. 1 accu was 97°c en de andere in de 80°c.

Dit had heel anders af kunnen lopen
De brandweer heeft het H2s gas gemeten in het schip. Na het ventileren hebben de vrijwilligers van de brand de accu’s losgekoppeld en op de wal geplaatst. Op die manier kon het schip op een veilige manier de route kon vervolgen. De opvarenden klaagden over beroerdheid. “Met het dodelijke incident in Bolsward in het achterhoofd, beseffen we maar al te goed dat dit heel anders had kunnen aflopen,”zo laat de brandweer weten op haar Facebookpagina.