Zonnebloemschip in Lemmer bekijken

LEMMER – In aanloop naar de start van het vaarseizoen gaat het schip MPS de Zonnebloem een toer maken langs verschillende steden in Nederland. Vanaf 6 juli doet het MPS een aantal plaatsen aan om vrijwilligers en donateurs de mogelijkheid te bieden het aangepaste schip te bezichtigen. Vanwege de kwetsbaarheid van de deelnemers kunnen de vaarvakanties nu helaas nog niet starten. Als alle ontwikkelingen positief blijven, hoopt de Zonnebloem daar begin september weer mee te beginnen.

Vuurtorenweg in Lemmer

Op 6,7 en 8 juli ligt het schip drie dagen aan de kade van de Vuurtorenweg in Lemmer. Kapitein Jolle Wietse Visser, geboren Fries: “Na anderhalf jaar stil te hebben gelegen vanwege corona is er hard gewerkt om het schip vaarklaar te maken voor onze deelnemers. We willen komende 2 maanden zoveel mogelijk vrijwilligers en donateurs alle faciliteiten laten zien die we op ons schip kunnen bieden aan onze deelnemers. Daarnaast willen we laten zien dat we er alles aan doen om de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd te kunnen organiseren.”

Speciale looproutes

Daarom zijn er speciale looproutes bedacht die de bezoekers alle voorzieningen die zijn getroffen laten zien. De rondleidingen worden in beperkte groepen georganiseerd, waarvoor vrijwilligers en donateurs zich vooraf hebben moeten aanmelden. Visser licht toe: “Voor ieders veiligheid en gezondheid moeten we ons aan deze spelregels houden. De veiligheid van onze vrijwilligers is topprioriteit en om die reden is de capaciteit beperkt.” De aangepaste Zonnebloemauto zal ook aanwezig zijn. Deze huurauto biedt de mogelijkheid om mensen die in een rolstoel zitten, veilig te vervoeren. Dit zodat men er met familie of vrienden op uit kan. De Zonnebloem zet zich al ruim 70 jaar in voor mensen met een lichamelijke beperking, ook via de plaatselijk afdelingen waar vele vrijwilligers het Zonnebloemwerk mogelijk maken.

Er is, vooral op woensdag 7 en donderdag 8 juli, nog beperkt ruimte voor extra geïnteresseerden voor een rondleiding om ook een kijkje te komen nemen op het Zonnebloem schip. Men kan daarvoor langskomen tussen 10.30- 16.00 uur bij het schip op de Vuurtorenweg.