4x inspiratie voor de beste relatiegeschenken

LEMMER – Wanneer je als bedrijf besluit om te investeren in relatiegeschenken dan komt je er al snel achter dat er erg veel keuze is op dit gebied. Je wil natuurlijk voor iets kiezen dat bij je bedrijf past, maar je wil ook een geschenk geven waar je potentiële klant iets aan heeft. Dit artikel helpt je op weg in jouw zoektocht naar het perfecte relatiegeschenk!

Ga voor duurzaam

Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, met een duurzaam relatiegeschenk scoor je altijd punten. Veel mensen, maar ook veel bedrijven, zijn tegenwoordig actief bezig om te verduurzamen. Je kunt dan op zoek gaan naar producten die gerecycled zijn, zoals biologisch afbreekbare balpennen of een gepersonaliseerde Dopper, de duurzame drinkfles die is gemaakt van recyclebaar plastic. Een ander leuk idee is bijvoorbeeld Tony Chocolonely-chocolade waarvan je de wikkel kunt personaliseren. Dit is een volledig fairtrade chocoladereep die is gemaakt van eerlijke grondstoffen en waarbij geen gebruik is gemaakt van slavenarbeid op de cacaoplantages.

Geschenken in coronatijd

Hoewel heel veel mensen er moe van worden om de hele tijd met corona geconfronteerd te worden kun je juist met relatiegeschenken die inspelen op de wereldwijde pandemie een gevoel van sympathie opwekken; we zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje. Zo kun je bijvoorbeeld mondkapjes met logo van je bedrijf uitdelen of alcoholpompjes meegeven aan je klanten en zakenrelaties. Naast dat je een gevoel van saamhorigheid creëert, zijn het nu eenmaal ook geschenken die men tegenwoordig altijd goed kan gebruiken.

 Tassen zijn altijd handig

Het kiezen voor de tas als relatiegeschenk is altijd een goed idee. Dit heeft namelijk twee voordelen: een tas is altijd handig én het zorgt voor veel extra zichtbaarheid voor je bedrijf. Iedereen heeft een tas nodig en neemt deze overal mee naar toe. Daarbij kun je tegenwoordig verschillende soorten tassen laten bedrukken met het logo of de naam van je bedrijf erop. Je hebt (katoenen) draagtassen, rugzakjes, schoudertassen en papieren zakjes. Zo is er altijd wel een soort tas dat bij het imago van je bedrijf past. Ook ben je in het geval van de tas als relatiegeschenk duurzaam bezig; vaak zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal en kunnen ze ook nog eens de plastic variant vervangen.

Kies sportartikelen

Nu we al bijna een jaar niet meer naar de sportschool kunnen gaan zijn veel mensen manieren gaan verzinnen om toch te kunnen blijven sporten. Sommige mensen zijn aan het hardlopen geslagen, anderen hebben thuis een echte gym ingericht. Je kunt hier als bedrijf op inspelen door sportartikelen als relatiegeschenken te kiezen. Zo moedig je mensen aan om zelf te blijven sporten. Denk bijvoorbeeld aan bidons bedrukken of om zweetbandjes met het logo van je bedrijf te laten maken. Je zou ook je personeel kunnen motiveren door ze een sporttas met het bedrijfslogo geven; dit zorgt voor extra zichtbaarheid voor je bedrijf wanneer de sportscholen weer opengaan.

 Er zijn dus veel mogelijkheden op het gebied van relatiegeschenken, maar als het bij het imago van je bedrijf past en je rekening houdt met wat de klant leuk zou vinden zit je altijd goed!