“Oude” Projectontwikkelaars niet verder met De Polle

Zo zou het eruit gaan zien werd ons eerder verteld.

LEMMER – Wat gebeurt er nu toch met dat hele stuk verpauperde stuk Polle en Zeedijk waarvoor al jarenlang diverse plannen voor woningbouw liggen? Die vraag zal bij menigeen leven. De gemeente gaf onlangs nog aan snel met een plan te komen. Een projectontwikkelaar had eerder aangegeven alleen te willen bouwen als er ook een supermarkt komt. Maar dat mocht niet van de gemeente. En toen werd het stil…..

Lemsternijs klom daarom in de telefoon en ging zelf maar eens met wat partijen bellen die in een eerder stadium hebben aangegeven er te willen bouwen. Heel spraakzaam waren de partijen niet, maar Geveke Bouw & Ontwikkeling gaf wel aan dat ze niet meer zal deelnemen aan het project. Bij Lenna Vastgoed hetzelfde antwoord. Deze projectontwikkelaar liet een jaar geleden nog zien wat voor spannends ze daar allemaal van plan was, maar doet nu ook niet meer mee. De partijen die dus aanvankelijk grootse plannen hadden, hebben zich teruggetrokken.

Nieuwe ontwikkelaar

Ze geven wel aan dat er een nieuwe partij is opgestaan die het gebied wel wil ontwikkelen. Wie dat is, is nog in nevelen gehuld. Ook de gemeente geeft aan dat er op korte termijn een plan wordt gepresenteerd. Of de mensen die zich eerder als belangstellenden hebben aangemeld en misschien al hadden gerekend op een plekje (soms jaren terug al) zal dan misschien ook duidelijk worden.