Weer (soms een beetje) open, moet ook weer wennen

Bij Sis Hairstyling ging het haar er eindelijk weer af.

LEMMER – Contactberoepen mochten vandaag weer aan de slag. Bij kappers, schoonheidssalons, pedicures en massagesalons liep het dan ook storm. Vooraf moest vanzelfsprekend een afspraak worden gemaakt en na ontsmetting en met mondkapjes op, konden daarna de behandelingen beginnen. Het mag duidelijk zijn dat veel mensen blij waren dat ze eindelijk weer van hun coronakapsel verlost konden worden. Maar ook voeten, huid en gespannen spieren konden weer onder handen worden genomen.

Bij Sis Hairstyling voor de deur een tafeltje met daarop het afsprakenboek. Zo doorlopen is geen optie, om zo aan alle regels te voldoen. Vanzelfsprekend allerlei middelen om handen te ontsmetten. En wie dan echt naar binnen mag, kan rekenen op 3 kapsters die op veilige afstand van elkaar weer prachtige kapsels staan te maken.  “Maar het moet bijna weer even wennen,” zei eigenaresse Linda daarover. De blijdschap dat mensen weer geholpen konden worden en dat er weer geld verdiend kon worden, overheerst echter.

Winkels op afspraak open en met 2 tegelijk

Ook winkels mochten op afspraak weer 2 mensen tegelijkertijd ontvangen. Bij alle winkels een tafel voor de deur zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen. En ook daar allemaal ontsmettingsmiddelen voordat iemand naar binnen kon. Bij Lady Leads hebben ze de lockdown gebruikt om het hele interieur te vernieuwen. Ook daar een tafel voor de deur zodat niemand zomaar naar binnen kan lopen. Een afsprakenboek op die tafel (en desinfectiespray) en met afspraak kan er dan weer gepast en geshopt worden. Met twee, zoals de regels voorschrijven.