Plan voor nieuwe Aldi aan de Sluisweg

LEMMER – Er ligt een plan voor een heel nieuwe Aldi supermarkt aan de Sluisweg, daar waar de Poiesz ook is gevestigd. Dat heeft Laurens Slump van Slump Beheer, de eigenaar van de grond eerder in een petear bij de gemeente laten weten. Het plan omvat echter niet alleen de verhuizing van de supermarkt vanuit het centrum van Lemmer. Ook komt er dan een nieuwe  Poiesz. De hele bebouwing die er nu staat gaat plat. Dat betekent ook dat de bestaande andere activiteiten verdwijnen en de woningen die daar boven zijn gevestigd. Ook de wasstraat wordt gesloopt en opnieuw heringericht. Het plan is nog groter, want de partijen zijn zelfs van plan om eventueel de haven gedeeltelijk te dempen.

De nieuwe Poiesz  zal dan ongeveer  1.200 m² worden, de nieuwe Aldi krijgt dan een oppervlakte van circa 1500 m². In de eerste fase zal de Poiesz worden nieuwgebouwd en daarna wordt dan de oude Poiesz gesloopt. In de derde fase zal dan een nieuwe Aldi worden gebouwd.

In het petear waarin dit punt is besproken zei Laurens Slump dat het plan voor een groot deel binnen het bestemmingsplan past. Ook is het al in september voorgelegd aan wethouder De Jong. De wethouder gaf te kennen dat hij het plan kent, maar ook heeft aangegeven dat dit wordt beoordeeld in relatie tot de plannen aan de Pôlle. Daar wilde de Lidl namelijk naartoe verhuizen, maar krijgt daarvoor geen toestemming.

Van de plannen van de Aldi is de Lidl niet bepaald gecharmeerd. Een vertegenwoordiger van de Lidl gaf te kennen dat de Lidl al 5 jaar bezig is om te verhuizen naar een andere plek binnen Lemmer.
Wordt dat deze supermarkt onmogelijk gemaakt dan overweegt ze helemaal uit Lemmer te vertrekken.