Lenna wil wel supermarkt aan de Pôlle

Maandag16 november is hierover een petear bij de gemeente

LEMMER – Lenna Vastgoed heeft aan de gemeente aangegeven dat ze graag wil dat de Lidl naar de Pôlle-Zeedijk komt. De ontwikkelaar van woningen op die locatie stond toen zelfs al op het punt om een koopovereenkomst te sluiten met Lidl. De koopovereenkomst zou worden gesloten als werd gekozen voor een ontwikkeling met supermarkt. Meer woningbouw in het gebied ziet de projectontwikkelaar niet zitten, aldus een rapport van een bijeenkomst met de gemeente. Ze ziet dat als concurrentie.

Als er een supermarkt op de grond van Lenna zou worden gebouwd, dan zou de firma ook rekening willen houden met de cultuurhistorie, of te wel het behoud van de oude panden of delen daarvan. Komt die supermarkt er niet, dan wil en of kan ze de geschiedenis van dit stuk Lemmer niet behouden of gedeeltelijk behouden voor de toekomst. Wethouder De Jong heeft de projectontwikkelaar tevens gevraagd hoe ze tegenover woningbouw staat op het terrein van Pôlle 15 als er geen supermarkt in het gebied komt. De firma zei daarop dat ze daar niets mee op zou schieten. Er zou dan zelfs sprake zijn van toegenomen concurrentie, omdat er op de Pôlle 15 dan ook huizen worden aangeboden.

Wethouder De Jong gaf tijdens een overleg aan dat Lenna het herstel van het bebouwingsbeeld meer zag als op basis van vrijwilligheid. Ook vroeg de wethouder of extra woningbouwmogelijkheden voor Lenna niet een gunstige ontwikkeling zouden kunnen vormen. Tevens vroeg hij zich af of samenwerking met de eigenaar van Pôlle 15 dan niet mogelijk is. Lenna heeft daarop nog een keer aangegeven dat ze niet zit te wachten op extra woningen in het gebied.

Petear 16 november
Op 16 november is er over deze materie een petear bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen kunnen dan laten weten wat zij vinden van het plan van B&W om geen supermarktverplaatsing toe te staan op de Pôlle-Zeedijk. Uit het rapport Onderzoek naar ruimtelijke mogelijkheden voor een supermarkt aan de Pôlle-Zeedijk in Lemmer zou blijken dat verplaatsing van Lidl en eventueel Aldi klanten uit het centrum wegtrekt. B&W heeft dan ook al aangegeven dit niet te willen. Wel wil ze ruimbaan geven aan de eigenaren van de grond daar die woningen willen gaan bouwen. Wie dat dan moeten worden, is naar aanleiding van de mening van Lenna Vastgoed niet duidelijk.

Aanmelden

Mensen die mee willen praten over deze materie moeten zich eerst aanmelden bij de gemeente. Of de vergadering echt fysiek wordt gehouden is afhankelijk van de coronamaatregelen. Kan en mag dit niet, dan wordt de vergadering digitaal gehouden.
Meer informatie op channel.royalcast.com/defryskemarren/#!/upcoming