Twijnstra wint DesemAward gevuld brood

WAGENINGEN – Twijnstra, De Echte Bakker met winkels in Lemmer en Oudemirdum heeft de DesemAward gewonnen in de categorie gevuld brood. Een prachtige prestatie bij deze vijfde editie van de DesemAwards die dit jaar werd gehouden op 23 september in Wageningen.

Douwe Jan Wortman, bakker en eigenaar van Twijnstra, reageert opgetogen als hij het goede nieuws hoort en de bakkers die op de achtergrond meeluisteren laten gejuich horen. Douwe Jan: “Dit is echt heel mooi! Desembrood is een mooi en authentiek product waarvoor je echt naar de ambachtelijke bakker komt. Super dat we met onze gevulde variant zo goed scoren.”

Complimenten
Keurmeester Van Scheijndel: “Het brood van Twijnstra heeft een heerlijke vulling met een Italiaans tintje. Geen grote stukken salami, maar heel verfijnd met paprika en Italiaanse kruiden. En natuurlijk zijn de spekkigheid van de kruim en de krokante korst die zo specifiek zijn voor desembrood heel erg goed. Mijn complimenten voor dit lekkere brood.”

Award 
De klanten van Twijnstra zijn natuurlijk de uiteindelijke winnaars want zij kopen het beste desembrood in de winkels. “We gaan er wel een feestje van maken,” laat Geeske weten. “De Award die maandag wordt uitgereikt krijgt een mooie plaats in de winkel.”

In samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos organiseert het Gilde deze Awards al voor de vijfde keer. Er werden 48 desembroden ingezonden die gekeurd zijn door Mike Onasse, lid van het Nederlands BoulangerieTeam en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos.