Meedenken afvalinzameling grijze container

Lemmer donderdag 1 oktober van 19.30-21.45 uur in De Hege Fonnen.
Aanmelden via onderstaande link

DFM – Samen met u wil gemeente De Fryske Marren de hoeveelheid afval naar beneden brengen.
“We doen al veel goed, maar het kan beter!
We zien dat er nog te veel grondstoffen terecht komen in de grijze restcontainer, terwijl die ook hergebruikt kunnen worden. We kunnen meer ruimte overhouden in de grijze container en daarmee geld en het milieu sparen”.
Daarover wil de gemeente graag met u in gesprek
op donderdag 1 oktober in Lemmer
Op 22 in Oudemirdum en 30 september in Joure.

In gesprek over afval
“In het voorjaar is een inwonerspeiling gedaan over het afval/grondstofbeleid. Denk hierbij aan onderwerpen zoals afvalscheiding, kosten, zwerfafval, soorten afval, hergebruik, inrichting milieuterreinen en frequentie van afvalinzameling. De resultaten van dit onderzoek bespreken we tijdens de bijeenkomst. Ook gaan we met u in gesprek over wat er nodig is om beter afval te scheiden, zowel vanuit de gemeente als vanuit de inwoners, zodat er meer ruimte over blijft in de grijze container”.

Oplossingsrichting
“Ligt de oplossing bijvoorbeeld bij ‘betalen per kg’, bij het minder vaak rijden van de afvalroute of bij betere voorlichting en meer faciliteren op de milieuterreinen. Wij zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. De resultaten van de inwonerspeiling en de gesprekken zijn input voor het nieuwe afvalbeleidsplan van onze gemeente.
Uiteraard zorgen we ervoor dat de bijeenkomst ‘coronaproof’ is, zodat u hier verantwoord naar toe kunt”.

Aanmelden kan via bijgaande link
Ik meld mij aan