Facebook wil geen Zwarte Piet

LEMMER – Zwarte Piet Huren Lemmer heeft een eigen Facebookpagina. Deze wordt beheerd door Angela en Alie Winters. Al jaren sturen deze dames originele pieten naar locaties waar ze gevraagd worden.
Daar het ook een onderdeel is van Lemsterglas is het tevens zakelijk. Daarnaast heeft Lemsterglas dus ook een eigen pagina op Facebook. Dat liep allemaal fantastisch.
Tot dat… de richtlijnen van Facebook werden aangepast.
Geen zwarte pieten meer op Facebook.
Inmiddels kan de glasgraveur (medebeheerder) geen berichten meer plaatsen op haar zakelijke account. Ook niet meer op de andere te onderhouden pagina’s. Dochter Angela is inmiddels geblokkeerd voor 24 uur en wellicht volgt de pagina van Alie.

Alie / Angela: “Omdat wij staan achter 100% zwarte piet en anders niet, zijn wij niet van plan om deze pagina te verwijderen. Wel stappen we over naar Mascotte en animatie een nieuwe pagina op Facebook. Daar waar de Pietenverhuur een onderdeel wordt. Wellicht zullen we genoodzaakt zijn de foto’s aan te passen. Maar we zullen nooit overstappen naar andere gekleurde pieten.
Onze pieten zijn dan ook niet zwart maar donkerbruin. Dragen geen oorringen en geen kroespruiken. De mensen vragen juist naar onze pieten. En onze pieten vinden het juist leuk om te doen. Als zij als roetveegpiet langs komen, worden ze gelijk herkend.
Foto’s worden gerapporteerd tot 2011 aan toe. Dit gaat nergens meer over.
Wij hebben begrip voor mensen die anders denken. Maar nu moeten wij anders denken en doen?
Nee, wij gaan door. En anders maar geen Facebook meer”.