Quintas wint ondanks matig spel

LEMMER – Zaterdag mochten de heren van Quintas weer aantreden in eigen huis tegen Leeuwarden 3.
Met een afgeladen tribune en uitgedoste support ging Quintas van start.
Ondanks matig en rommelig spel werd het eerste kwart afgesloten met een 18-10 voorsprong door driepuntskoning S van de Berg.
In het tweede kwart werd het spel van Quintas iets beter en lieten ze bij vlagen attractief goed basketball zien. Ruststand: 37-17.
De Quintazianen bleven moeite houden om in het spel te komen, maar wisten de voorsprong wel te behouden.
In het vierde kwart werd er overgegaan op een man-to-man verdediging en meteen druk gezet  na iedere score. Dit wierp zijn vruchten af waardoor Quintas de voorsprong uitbouwde. Eindstand: 78-45 voor de Lemsters.
Om hun spel aan te scherpen voor de confrontatie tegen de koploper hebben ze nog twee thuiswedstrijden te gaan:  op 14 en 21 maart om 18.15 uur in de Hege Fonnen.