Voorlopig ontwerp herinrichting Straatweg

LEMMER – Het noordelijk deel van de Straatweg in Lemmer wordt opgeknapt. Het voorlopig ontwerp van de herinrichting ligt vanaf 17 maart vier weken ter inzage.
De gemeente nodigt u van harte uit om het voorlopig ontwerp dan te bekijken tijdens een inloopbijeenkomst, tussen 17.00-19.30 uur, in het PAC (podium- en activiteitencentrum) in Lemmer.

Waarom een herinrichting
Er zijn veel redenen om de Straatweg op te knappen. Zo is de rijbaan in slechte staat, is er bijna geen groen meer en wordt er (te) hard gereden. De huidige inrichting is niet passend bij het gebruik, doordat er aan de weg wordt gewoond en er veel verkeer gebruik maakt van de weg. Deze punten zijn verwerkt in het voorlopig ontwerp.

Vier weken ter inzage
Vanaf 17 maart heeft u vier weken de tijd om uw reactie, op het voorlopig ontwerp, in de vorm van een zienswijze aan ons te sturen.
Dit kan op meerdere manieren:
Via een reactieformulier. Deze kunt u bij de inloopbijeenkomst krijgen. Ook kunt u het formulier, vanaf 17 maart via (www.defryskemarren.nl/straatwegnoord) downloaden en opsturen.
Via een brief gericht aan het college van b & w van gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC in Joure.
Per mail aan info@defryskemarren.nl met vermelding van uw zienswijze te vermelden: ‘Zienswijze herinrichting Straatweg Noord’, zaaknummer 1940200006, ter attentie van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling.