Quintas terug in titelstrijd

LEMMER – Quintas nam het op tegen de nummer één van de competitie voor de titelstrijd. De tegenstander was Jumping Five afkomstig uit Peize.
Quintas opende scherp en na sterke scores van Dennis en Sven kwam de ploeg vroeg op voorsprong.
De scheidsrechter floot echter streng en na een aantal fouten van de mannen was de dreiging van een eventuele vroege foutenlast aanwezig. Met een buzzer beater van Martijn werd het eerste kwart afgesloten,13-8.
In het tweede kwart bleef Quintas verdedigend goed opgesteld en werden er aanvallend ook belangrijke punten gemaakt. Ook maakte Kevin Schotanus zijn rentree in de ploeg om na lange tijd zijn tweede wedstrijd van het seizoen te spelen. Quintas hield de voorsprong vast, 22-21.
Na rust bouwde Quintas met belangrijke scores van Sven een voorsprong van 10 punten op, 40-31. In het laatste kwart denderde Quintas door. Door te profiteren van meerdere fouten van Peize won Quintas met 63-42 en heeft zich hiermee weer gemengd in de titelstrijd.