Ramp Parkstraat voorkomen door oplettende buren

LEMMER – Hendrik Bootsma uit de Parkstraat zou zomaar een ramp hebben kunnen voorkomen. Toen zijn vrouw Laura vanochtend vroeg de deur uitstapte, zag ze dat de deur van het dichtgetimmerde complex naast hen open stond en vertelde dat aan Hendrik. Die zag meteen dat er ook een verwarmingsketel bij de deur lag. Hendrik vertrouwde het niet en belde meteen de politie. Die kwam en rende net zo hard weer naar buiten als ze naar binnen was gegaan.
´De agenten roken een gaslucht en hebben direct de brandweer ingeschakeld.´ Die kwam met zwaailichten naar het complex. De spuitgasten constateerden dat in het complex het gas nog overal op de leidingen zat. En dat de onverlaten die de ketel van de muur hadden getrokken wel eens een grote ramp hadden kunnen ontketenen.

De woningen van Lyaemer die pas in april gesloopt gaan worden, zijn volgens een aantal buurtbewoners al veel langer het doelwit van vandalen.
Ook in de duplexwoningen die leegstaan, zien ze vaak licht branden. Lyaemer is daarover ingelicht met de vraag daar iets aan te doen.
De woningbouwcorporatie heeft weliswaar de ramen overal dichtgetimmerd, maar dat weerhoudt de vandalen er niet van om toch binnen te komen. ´In dit geval hadden ze gewoon het onderste raam van de woning eruit geschopt. En de achterdeur dus blijkbaar opengebroken.´
Hendrik heeft zelf in de ochtend wel iets gehoord, maar het is altijd wel onrustig in de buurt. ´Er is hier in het weekend altijd wel lawaai en overlast. Maar dit had wel eens een hele grote ramp kunnen worden met al dat gas.´