Jan Holtrop verovert koppositie

In de 19e ronde heeft Jan Holtrop de koppositie gepakt na winst tegen Adri van den Elshout. Jan stond in het begin niet veel beter; de stelling was in evenwicht. Echter in het middenspel slaagde Jan erin voordeel te behalen. Adri zag geen heil meer in verder spelen en gaf zich gewonnen.
De partij tussen Maarten Breimer en Leon van den Elshout was enigszins bijzonder. Leon kon gelijk in het begin van de opening voordeel behalen, maar durfde het niet aan omdat zijn dame (tijdelijk) zou worden ingesloten. Hij kreeg wel behoorlijk ruimte in het centrum. In het middenspel miste hij een veel belovende voortzetting voor de winst, maar in plaats daarvan ruilde hij de dames en gaf daarna pardoes en loper weg door een familieschaak. Leon streed evenwel door en Maarten gaf even later zelf een stuk weg. In het zenuwslopende eindspel kon geen van beiden een winnende voortzetting krijgen en aldus werd er tot remise besloten.
Nico Nuyen speelde weer zijn favoriete Engelse opening. Ditmaal had hij wel succes, al gaf Laurens Ringnalda wel behoorlijk tegenspel. Echter aan het einde van de partij stond de koning van Laurens op de tocht en moest hij zich gewonnen geven.
De partij tussen Dick van Kolfschoten en Nel Biegel was snel beslist. Dick gaf letterlijk schaakles aan onze nieuwe aanwinst. Nel zit in de leerfase en heeft al een aantal schaakboeken te leen. Nel beleeft veel plezier aan het schaken op de club, maar moest wel haar meerdere erkennen in de veel hoger geplaatste Dick.
Dick de Jong speelde remise tegen Thomas Thijsseling. Thomas blokkeerde in de opening tijdelijk de korte rokade van de witspeler, maar Dick knokte zich hier doorheen, met een verdiende remise voor beide partijen.

Ronde 19 – 30 januari 2020
J.M.Holtrop       –     A.A.v.d.Elshout 1-0
M.Breimer         –     L.A.v.d.Elshout ½-½
N.Nuyen           –     L.Ringnalda      1-0
D.v.Kolfschoten –     N.Biegel           1-0
D.de Jong         –     Th.Thijsseling   ½-½
Afgemeld: F.v.d.Feen, H.v.Deursen, B.R.Holtrop