Goud voor Daley en Ynte

STIENS – Zaterdag 25 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de jongens niveau 21-17. Pegasus deed mee met 15 turners in acht verschillen de categorieën.

Al vroeg in de ochtend begonnen Bertus Gerrit Dijkstra, Jordy Artz en Douwe Jongschaap in pupil/jeugd niveau 18. Ze turnden heel netjes, maar de concurrentie was groot. Jordy werd 3e op sprong met 19,50 punten. In totaal werd hij 10e met 103,60 punten. Bertus zijn beste toestel was de rek, met 18,80 punten werd hij 3e en in het klassement  6e met 104,85 punten. Douwe was dit jaar van niveau 20 naar 18 gegaan. Hij liet zien dat hij dit niveau goed beheerste, want hij behaalde een 3e plek op vloer en brug en een 1e plek op sprong met 19,55 punten. Met een puntentotaal van 108,15 werd hij 2e in het klassement.

Daarna kwamen Stan de Jong en Sydo de Jong in actie in pupil niveau 17. Een kleinere groep dan niveau 18, maar wel met acht hele sterke turners. Stan begon heel goed op de vloer, met een 4e plek met 16,70 punten. Op sprong was hij gedeeld 3e met 18,55 punten. In totaal behaalde hij een 8e plaats met 101,85 punten. Hoewel bij Sydo in de laatste training voor zijn gevoel niks lukte, ging het nu heel erg goed. Op de rek een score van 19,10 punten en op sprong een gedeelde 3e plek met 18,55 punten. Met een puntentotaal van 103,35 werd hij 7e in het klassement.

Daley Wever deed mee in de benjamin niveau 20. Hij turnde super netjes en had gelukkig geen last van zenuwen. Hij werd 3e in de ringen en in de brug en hij behaalde de 1e plek op vloer, sprong, rek en voltige. Op sprong kreeg hij zelfs 19,80 punten (van de 20 in totaal). Hij werd dan ook met een verschil van bijna 2 punten 1e in het klassement met 109,20 punten en kreeg een gouden medaille.

Jasper van Dijk en Ynte Wesselius streden samen om de prijzen in instap niveau 20. Voor Jasper was dit zijn eerste echte wedstrijd. Bij vloer werd de handstand een doorrol, maar voor de rest ging het heel goed. Hij werd 3e in de ringen en 1e op voltige, brug en sprong. De 1e plaats op sprong moest hij delen met Ynte, ze behaalden beiden 19,70 punten. Ynte werd 3e op rek, 2e op voltige en 1e op vloer. In het klassement maakten de heren het ook nog heel spannend. Jasper werd gedeeld 2e met 105,75 punten en Ynte werd 1e met 106,00 punten.

Giovanni de Vries turnde in pupil niveau 20. Hij zit niet in de selectie en traint dus minder vaak dan de andere jongens. Daardoor waren de oefeningen soms moeilijk te onthouden, maar hij was goed geconcentreerd en turnde heel netjes. Hij werd 3e op sprong (19,35 punten) en rek en behaalde 1e plaatsen op vloer, voltige (17,35 punten) en ringen. In het klassement werd hij 2e met 99,65 punten en kreeg hij de zilveren medaille.

In instap niveau 19 turnden Pelle Kuipers, Thijs de Jonge en Angelos Tsafkas. Deze groep was ook sterk vertegenwoordigd met 14 jongens. Thijs wil nog wel eens te snel gaan, maar turnt wel heel netjes. In de ringen werd hij 3e met 19,00 punten, wat hem in het klassement een 8e plek opleverde met 107,40 punten. Pelle begon helaas met een doorrol in plaats van een handstand op de vloer, maar kon zich daarna goed herstellen. Hij werd 1e op brug met 18,10 punten en ook op sprong met 19,55 punten. Met een puntentotaal van 108,50 werd hij 6e in het klassement. Angelos turnde netjes en kwam op voltige op een 2e plaats met 19,25 punten. In de einduitslag werd hij 5e met 110,25 punten.

In niveau 21 deden Harm de Groot, Sem Wesselius en Mathijs van der Zee mee. Het was voor hen de eerste wedstrijd en ze vonden het erg spannend. Maar ondanks de zenuwen hebben de jongens het heel goed gedaan. Harm turnde in instap niveau 21 en behaalde een 3e plaats op brug en in de ringen (17,70 punten). Hij werd 6e in het eindklassement met 101,40 punten. Sem en Mathijs zijn nog wat jonger en zij turnden in benjamin niveau 21. Sem was goed bezig en werd 3e op brug en in de ringen (18,75 punten). Hij werd 6e in het klassement met 106,40 punten. Ook Mathijs deed het erg goed. Hij werd zelfs 1e op de rek met 18,65 punten. In het klassement behaalde hij met 107,05 punten een 5e plaats.

De 2e plaatsingswedstrijd en tevens het Fries Kampioenschap voor deze niveaus is op 29 februari in IJlst. De grote heren van Pegasus komen op 8 februari in Joure in actie.