Vijf prijzen voor Pegasus Lemmer

LEMMER – Zaterdag 18 januari organiseerde Pegasus Lemmer de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus D2, D3 en D4 in de Hege Fonnen. Dit leverde de vereniging vijf medailles op en deze wedstrijd telt mee voor de plaatsing voor het Fries Kampioenschap.

De dag begon met de pupillen 1 meisjes in de categorieën D2 en D4. De meisjes in de categorie D4 begonnen de wedstrijd met wat zenuwen, maar werden die al snel de baas. Nadia Samazewska mocht in deze categorie het zilver mee naar huis nemen.
Bij de Pupillen 1 D2 waren de meiden erg aan elkaar gewaagd. Bernou de Ridder (uitkomend voor Warns, maar traint ook in Lemmer) werd in deze categorie 3e en Rinske Peters stond op de hoogste trede en nam het goud mee naar huis.
In de tweede ronde nogmaals de categorie pupil 1 D4 (deze categorie is zo groot, dat deze over 2 wedstrijdrondes waren verdeeld) en de pupillen 2 D2.
Bij sommige meiden hadden de zenuwen even de overhand of waren ze eventjes hun moeilijke oefening kwijt, maar al met al heeft de leiding prachtige dingen gezien.
In Ronde 3 en 4 kwamen de Pupillen 1 D3, de pupillen 2 D3 & D4 en de jeugd D2 in actie. Ook hier was duidelijk te zien dat de leden goede vooruitgang hebben geboekt. Selina Wouda werd hier 5e en kreeg een prachtige medaille.
In de laatste ronde mochten de Jeugd D3 en D4 meiden nog hun kunsten laten zien. Ook hier prachtige oefeningen met af en toe een foutje. Ondanks de sterke concurrentie mocht Jinte Knopper het zilver mee naar huis nemen.
Zaterdag 7 maart is voor deze meiden de tweede wedstrijd om zich te plaatsen voor het Fries kampioenschap in Lemmer.