Pegasus Noord Nederlands Kampioen

DRACHTEN – Zaterdag 21 december vond in Drachten het Noord Nederlands Kampioenschap Micro teamgym plaats.
Een nieuwe discipline in het groepsspringen.
Er wordt op 2 onderdelen gesprongen, airtrack en minitrampoline onder muzikale begeleiding gesprongen. Bij beide onderdelen worden 3 sprongseries gesprongen en de som van de punten wordt de totaal uitslag.

Pegasus Lemmer deed mee met een mixed senior team, in B niveau. Om aan alle eisen te voldoen die het B niveau vereist, was het even puzzelen voor de trainer om tot d3 sprongseries te komen. Uiteraard ook rekening houdend met de (sterke) kwaliteiten van de springers.
Het team bestond uit Mariska de Vries, Jildou Pries, Vincent Witteveen en Juryan Overbeek. Per sprongbeurt springen 3 deelnemers.
De airtrack was het eerste onderdeel, hier werd goed gesprongen en geen grote fouten gemaakt. Het tweede onderdeel was het minitrampoline springen. Bij dit onderdeel moet er van de 3 sprongen minimaal 1 over de pegases gesprongen worden.
Trainer Arjenne Dijkstra koos voor een tactische oplossing om 2 sprongen met de pegases te doen. Om zo de moeilijkheidswaarde hoger te krijgen.
Ook bij dit onderdeel werd er netjes gesprongen en kon tijdens de prijsuitreiking de gouden medaille opgehaald worden.

Het concept van micro teamgym is goed ontvangen bij de springers en ze gaan hier mee door werken. Voor volgend seizoen zullen er meerdere teams meedoen met het NNK.
Deze wedstrijd was een mooi slot van 2019 voor de springers van Pegasus.
In juni zal Pegasus weer in Drachten aanwezig zijn tijdens het NK C niveau groepsspringen.