Gemeente sluit loods hennepkwekerij

ECHTEN – Op 30 september 2019 heeft de politie Eenheid Noord-Nederland een hennepkwekerij aangetroffen in een loods in Echten. Er werd een  een hoeveelheid hasjiesj, verpakkingsmateriaal gevonden en geld in contanten in de woning.
B & W willen daarom de woning en loods tijdelijk sluiten voor 3 maanden. Met de maatregel willen zij dat het adres uit het illegale circuit gehaald wordt en niet meer bekend staat als drugspand. Ook is de maatregel bedoeld om de criminaliteit terug te dringen en de onveiligheid die daarmee gepaard gaat.
In de loods werden 694 hennepplanten en 10 kg aan henneptoppen aangetroffen. Ook is er in de woning een handelshoeveelheid hennep (hasjiesj) aangetroffen en verpakkingsmateriaal en geld. Volgens de regels is er sprake van een ernstige situatie en in zulke situaties is sluiting van een woning altijd voorgeschreven. Uit niets is gebleken dat er bijzondere omstandigheden zijn die er voor moeten zorgen dat de woning niet gesloten zou moeten worden. De woning is nu onbewoond.
Tijdens de inval van de politie stond de eigenaar/overtreder op het adres ingeschreven. Op dit moment staat er echter niemand op het adres ingeschreven. B&W neemt daardoor aan dat er momenteel niemand op het adres woont.
De overtreder heeft ook geen bezwaar ingediend tegen de maatregel.